Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівська облрада

Середа, 13 червня 2018, 15:36

Облрада може дозволити проводити рейди у нічних клубах Львівщини

Львівська облрада

Розважальні заклади перевірятумуть на відтворення російськомовної музики.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні на засіданні комісії з питань культури Львівської облради було вирішено подати на розгляд сесії рішення про запровадження у області мораторію на публічне використання російськомовного культурного продукту.

Йдеться зокрема й про те, щоб доручити розважальним закладам та підприємствам області не використовувати російськомовну музику. Також, як наголосили у облраді під час обговорення цього рішення, громадські заклади та підприємства матимуть час на на те, щоб виключити із своїх плейлистів російську музику.

"Наступним етапом стануть вибіркові перевірки. Із громадськими активістами ми зробимо виходи на місце, щоб охопити і клуби, і ресторани, і транспортні засоби", – заявили на комісії облради.

Нагадаємо, проект мораторію був підготовлений ВО "Свобода". У проекті рішення йдеться, що мораторій потрібен для "задля захисту українського інформаційного простору від гібридних впливів держави-агресора".

Також у проекті рішення наголошується, що облрада має подати звернення до Верховної Ради щодо необхідності внесення змін до законів щодо "заборони публічного відтворення аудіовізуальних творів мовою держави-агресора".

Нагадаємо, у жовтні минулого року Верховна Рада затвердила обмеження та заборони на проведення гастрольних заходів в Україні російськомовних виконавців.

А у травні 2017 року активісти організували рейди до власників торгових точок поблизу дитячих майданчиків та атракціонів щодо звучання російськомовної музики. 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.