Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

феміністки

Четвер, 14 червня 2018, 11:44

Міжнародні правозахисні організації звернулися до Авакова та Луценка з проблемою нацизму

феміністки

Зокрема правозахисники пригадали напад праворадикалів на Жіночий марш у Львові 8 березня.

Лист розміщено на офіційному сайті організації Human Rights Watch.

Amnesty International, Frontline Defenders, Human Rights Watch та Freedom House звернулися з відкритим листом до міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Генерального прокурора Юрія Луценка.

Основною вимогою правозахисників є детальне розслідування справ пов'язаних із нападами та погрозами зі сторони праворадикальних груп.

"Ми пишемо від імені Amnesty International, Frontline Defenders, Human Rights Watch и Freedom House та просимо українську владу негайно вжити заходів для рішучого засудження і ефективної реакції на напади і погрози з боку радикальних груп, які сприяють ненависті і дискримінації", – сказано у листі.

За словами борців за людські права, із початку 2018 року члени радикальних груп "С14", "Правий сектор", "Традиції і порядок", "Карпатська Січ" організували щонайменше два десятки насильницьких нападів у Києві, Вінниці, Ужгороді, Львові, Чернівцях, Івано-Франківську та інших містах України.

Зокрема згадано напад на активістів руху за права жінок у Львові.

Нагадаємо, 8 березня 2018 року у Львові проводився феміністичний марш "Солідарність, сестринство, підтримка".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.