Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ВО "Свобода"

Вівторок, 19 червня 2018, 15:50

Рожеві півні довели львівську "Свободу" до конвульсій

ВО "Свобода"

Представники ВО "Свободи" подали 3 проекти на захист традиційних цінностей на сьогоднішній сесії Львівської облради.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

На сьогоднішній сесії Львівської обласної ради свободівці висловили своє обурення парадом ЛГБТ, який проходив у Києві 17 червня.

Зокрема депутат від ВО Свобода Андрій Чад поскаржився на те, що в нього болить серце через побиття правоохоронцями учасників акції противників цьогоріного КиївПрайду.

аньба владі, що дозволила цей марш! Ми вимагаємо заборонити проведення аналогічних заходів у всіх містах і населених пунктах України!", – додав Андрій Чад.

А вже наприкінці сесії депутатка від ВО Свобода Мирослава Бабінська, не зтримуючи емоцій, почала нарікати на "збочений український гендер" та назвала учасників маршу "рожевими кольоровими півнями".

У зв'язку з нестабільною гендерною ситуацією в країні депутати від ВО Свободи намагалися врятувати ситуацію, звертаючись до Верховної Ради України. Перша заява з приводу викладання предмету "Християнська етика" в школах як обов'зкового вже втретє не набрала потрібної кількості голосів. 

Друга заява стосувалася антидискримінаційної експертизи підручників, яку недавно провели в Україні. У своїй заяві свободівці закликали "дотримуватися відвічних цінностей, морального закону, заснованого Богом і утвердженого нашими предками, шанувати людську гідність, виховувати ці почуття в дітей та молоді". Також вони звинуватили Міністерство освіти України в сприянні поширенню антинаукових ідеологій. Однак ця заява не набрала потрібну кількість голосів (набрала 34 голоси з 56).

Єдиним зверненням, яке підтримали депутати, стосувалося "дій поліції під час розгону націоналістичної та християнської молоді, які вийшли висловити протест проти маршу спільноти ЛГБТ у Києві", – ідеться в заяві.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.