Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

пікет міськради

Четвер, 21 червня 2018, 11:54

Біля Львівської мерії протестують проти незаконних забудов та реорганізації стоматологій

пікет міськради

Загалом пікетують три групи львів'ян: дві групи протестують проти забудов у місті, одна – проти реформи у медичній сфері. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні біля будівлі Львівської міської ради, де триває пленарне засідання, зібралися близько 10 працівників комунальних стоматологічних клінік міста, які протестують проти реформування цих закладів.

Детальніше про це – у статті Варіантів.

Крім цього мерію пікетують ще орієнтовно 50 мешканців Львова, які прийшли закликати депутатів не надавати дозвіл на будівництво житла на вулиці Грабовського, що на території парку "Цитадель", поряд зі старовинними фортифікаційними спорудами. О 9:30 вони провели мітинг, і встановили символічний "кнцтабір" з колючим дротом.

У часи Другої світової війни тут діяв концентраційний табір "Шталаг 328", відтак, існує ймовірність побудови житла на місці стихійних поховань військовополонених, які загинули в концтаборі.

Додамо, попереднього пленарного засідання 46 депутатів проголосувади за надання ТзОВ "Сучасне місто" дозволу на зведення тут багатоквартирного будинку. Згодом міський голова Львова Андрій Садовий наклав на це рішення вето. Сьогодні у порядку денному знову є питання про надання дозволу цій фірмі побудувати на Цитаделі житло.

Також кілька осіб з ГО "Народна дія" висловлює протест проти сумнівних забудов у історичній частині Львова та іншого будівництва у місті, що є джерелами соціальної напруги.

Нагадаємо, раніше Варіанти дослідили, як у Львові процвітає будівельний бізнес та яким чином в історичній частині міста з'являються нові незаконні споруди.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.