Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

гідравлічні випробування

Четвер, 21 червня 2018, 14:00

У Львові скоротять час проведення гідравлічних випробувань

гідравлічні випробування

Львівські депутати підтримали петицію про припинення у Львові довгострокового відключення гарячої води через гідравлічні випробування.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо припинення довгострокового відключення гарячої води через гідравлічні випробування. "За" проголосувало 35 депутатів.

Ще 23 квітня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Тетяни Михайлишин "Припинити довгострокове відключення гарячої води через гідравлічні випробування", яка станом на 15 травня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що "щороку у квітні-травні у Львові проводяться гідравлічні випробування, і вони тривають майже місяць, а то і більше. При цьому тижнями нічого не робиться взагалі, а потім все випробовується за короткий час. Просимо припинити це знущання з громадян міста. Просимо проводити ці випробування не в гарячу пору, і скоротити терміни до тижня".

Натомість, як наголосила директор департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Ірина Маруняк, гідравлічні випробування цього року у місті проходили з 23 квітня до 19 травня, а після цього відбулася перевірка систем на заповлення водою, що триває до тижня.

"Як правило, ми проводимо гідравлічні випробування протягом одного місяця, адже якщо хочемо якісно підготуватися до зими, то потрібно час на виявлення поривів та ліквідації аварійних ситуацій", – пояснила Ірина Маруняк.

Відтак, депутати підтримали петицію та доручили направити її на розгляд інженерній комісії, встановити строк на гідравлічні випробування до трьох тижнів, а продовжити цей термін можна лише у випадку виникнення аварійних ситуацій. 

Нагадаємо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.