Найкоротша ніч краси

22 червня 2018

Фінальне шоу конкурсу "Міс Львів 2018" змінилось у порівнянні з минулим роком.

Ці зміни, хоча відразу й непомітні, але є саме тими деталями, що роблять кожне шоу неповторним.

Перше, що варто відзначити – вибір дати: 21 червня. День літнього сонцестоянння з найкоротшою ніччю у році. Про це, між іншим, згадував зі сцени ведучий шоу Тімур Мірошниченко анонсуючи афтепаті, вже традиційно, в клубі Малевич. На щастя, погода цього вечора втримала літню температуру, і тому глядачі в черзі до Оперного театру не боялися змокнути. Власне черга – це чи не єдина обставина, що натякала випадковим перехожим на близький початок дійства. На площі перед Оперним не було ні реклами спонсорів, ні фотозони. Все це перенесли у вестибюль (фойє) театру. Попри скупчення тут всіх причетних, місця вистачило усім аби сфотрографуватись та дати коментарі світським хронікерам Львова.

Те, до чого, мабуть звикли як організатори конкурсу, так і регулярні глядачі (якщо такі є), то це один з ведучих – Тімур Мірошниченко. Протягом усього шоу відчувався його впевнений досвід ведення кокнурсу "Міс Львів" та інших подібних шоу. Однак цього не скажеш про напарницю його вечора – Олександу Кучеренко. "Міс Україна 2016", хоч і має деякий досвід телеведучої, проте кілька разів за святковий вечір затиналась у своїх промовах.

Перший вихід конкурсанток, а саме представлення, ведучі коментували з-за сцени. Особливістю цьогорічного представлення було коротке студійне відео, в якому кожна конкурсантка описувала себе одним-двома реченнями. Така новинка варта уваги хоча б через те, що зазвичай під час фінального шоу голоси учасниць можна почути лише в одному конкурсі, інтелектуальному, до якого потрапляє лише половина з них. А голос – це також елемент внутрішньої краси.

Значно складнішим технічно став вихід на сцену у вечірніх сукнях, в якому найчарівніші львів'янки вечора танцювали пристрасне танго. Їм у цьому, кожна по-своєму, допомогли переможниці конкурсу попередніх років: Міс Львів 2017 Ірина Ткачук станцювала на сцені у короні, а міс Львів 2010 Наталя Дунич переживала за них за кулісами. Вона керувала хореографічною частиною шоу. А акомпонував дівчатам камерний оркестр "Академія".

Поки дівчата змінювали наряди, то на сцені виступив гарячий київський хлопець Osadchuk. Він запам'ятається публіці єдиною російськомовною піснею цього шоу та оголеним торсом. Але Львів Захер-Мазоха, Юрія Винничука та Дзідзя голим станом не здивуєш. Значно більше вразила вимогливу львівську публіку, надія України на цьогорічному Євробаченні – співак Melovin. Він заспівав лиш одну пісню, але вона відразу спонукала тьму глядачів до відеофіксації цієї незабутньої події на мобільні телефони.

Як зауважив Тімур Мірошниченко, Осадчук розігрівав публіку перед найгарячішим виходом дівчат – у купальниках (дай Боже нашому теляті вовка з'їсти).

Контрастом до співака Осадчука та чорних закритих купальників став зворушливо-ніжний конкурс у білих весільних сукнях. Для половини учасниць він став останнім, а чудова сімка – потрапили у суперфінал.

Ось вони, сім красунь, яким залишилось два кроки аби здобути омріяну нагороду: Анна Тетеріна, Соня Грицюк, Оксана Степанчук, Андріана Каралюс, Юлія Єлейко, Наталія Болюх, Наталія Оверчук. Вони залишаються на сцені, аби ведучі поставили кожній якесь каверзне запитання. І хоча номінально це інтелектуальний конкурс, однак дівчата швидше демонструють свою дотепність під час відповідей на запитання. Найяскравішими відповідями ведучих і публіку здивували Оксана Степанчук і Анна Тетеріна. Першу попросили продовжити твердження "Титул міс Львів для мене це…" і вона доволі несподівано вжила на позір чоловіче слівце "акселератор". Друга чекала на питання найдовше, до того ж ведучі зачитували його в унісон: "Якби ти пожила один день життя іншої людини, кого б обрала?" Аня вразила Тімура і Сашу, передусім як ведучих, тим, що обрала б один день ведучого телешоу "Орел і решка" (Колю чи Регіну?) І її вибір – цілком у тренді, адже ще на презентації  шоу кілька дівчат запевняли, що люблять мандрувати світом.

Останнім випробуванням для місок стало досить коротке арт-дефіле, де важливо було встигнути показати свої сильні сторони: форми, грацію, усмішку.



Титули

"Міс Фото" – єдиний титул, який здобувають за підсумками інтернет-голосування на одному з львівських сайтів. Найбільше голосів отримала Анна Тетеріна.

"Міс глядацьких симпатій" – Юлія Вусатюк.

"Міс дружба" – Христина Запісоцька.

"Міс бікіні" – Андріана Каралюс.

"Міс усмішка" – Оксана Степанчук.

"Міс добре серце" – Аліна Білокопита.

Друга віце-міс – Соня Грицюк.

Перша віце-міс – Наталія Оверчук.

А головний титул, "Міс Львів 2018", здобула Наталія Болюх. Їй 23 роки, вона цікавиться дизайном і психологією, любить читати книги.

Спеціально для нагородження на сцену вийшла теперішня "Міс Україна" Поліна Ткач, і переможниця минулорічного конкурсу Ірина Ткачук. Цього року для конкурсу виготовили корону, у якій використали біле золото, платину, дорогоцінні та напівдорогоцінні камені.

Юрій Семашко

Мітки: міс Львів 2018, Наталія Болюх