Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

велодоріжка у Львові

Вівторок, 26 червня 2018, 12:15

Облаштування велосипедних доріжок на дорогах стане обов'язковим в Україні

велодоріжка у Львові

Також окрім доріжок будуть обаштовувати велосипедні смуги.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Мінрегіонбуд ввів нові державні будівельні норми (ДБН) щодо організації велосипедного руху й обов’язкового проектування велосипедних доріжок і смуг під час нового будівництва та реконструкції доріг.

Згідно з новим ДБН, велосипедні доріжки та велосипедні смуги слід влаштовувати на територіях житлових і промислових районів, комунально-складських зон, на магістральних вулицях безперервного і регульованого руху, вулицях місцевого значення, селищних та сільських дорогах, що забезпечують під’їзд велосипедистів до житлових, громадських будинків, промислових підприємств, об’єктів масового відвідування, відкритих автостоянок і гаражів.

"В усіх цивілізованих країнах Європи і світу велосипеди є чудовою альтернативою громадському транспорту або авто. Тому в новому ДБН щодо вулиць і доріг ми ввели обов’язкове проектування велодоріжок і смуг на дорогах та прописали чіткі вимоги щодо їх влаштування та параметрів", – заявив міністр регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Тепер велосмуги повинні проектуватися лише для одностороннього руху, велодоріжки мають бути переважно односторонніми з обох боків вулиці;

– за наявності забудови з одного боку вулиці слід влаштовувати велодоріжку двостороннього руху на забудованій стороні;

– за наявності велоруху на вулицях з одностороннім рухом його слід передбачати в обох напрямках, у тому числі, з використанням зустрічної велосмуги.

Нагадаємо, що в Україні спеціально звузять ширину доріг для збільшення вільного простору для пішоходів та велосипедистів. 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.