Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

лептоспіроз

Health-ua.org

Понеділок, 2 липня 2018, 10:31

Двоє людей померли від лептоспірозу з початку року на Львівщині

лептоспіроз

На Львівщині з початку року зафіксовано 7 випадків захворювання на лептоспіроз, з них 2 випадки закінчились летально.

Про це повідомив Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України. 

Смертельні випадки реєструвалися серед чоловіків віком 39 років, мешканець Городоцького району та 68-ми років, житель Пустомитівського району. В обох летальних випадках мало місце пізнє звернення хворих за медичною допомогою. 

Носійство лептоспір серед гризунів не припиняється, про що свідчать щорічні позитивні результати лабораторних досліджень серед мишовидних гризунів та щурів. Так, за 5 місяців цього року було досліджено 172 екз. дрібних гризунів, лептоспіроносійство визначене у 12 екз., що становить 7%, при дослідженні 31 екз. щурів, позитивні результати отримані від 3 екз., що становить 10% від загальної кількості.

Лабораторією особливо небезпечних інфекцій проводиться моніторинг води відкритих водоймищ на виявлення збудника лептоспірозу. В минулому році виявлено 3 позитивні проби.

В 2017 році було зареєстровано 18 випадків захворювань, в т.ч. 3 летальні.
Лептоспіроз – гостре інфекційне захворювання людей і тварин, спричиняється збудником лептоспірою, характеризується ураженням печінки, нирок, м`язів і супроводжується хвилеподібною гарячкою.

Джерелом інфекції для людей є хворі і перехворілі сільськогосподарські, домашні, дикі тварини, гризуни, які виділяють лептоспір із сечею і заражають навколишнє середовище. Основними носіями збудника лептоспірозу у природніх вогнищах є польові миші, землерийки, їжаки. В побутових осередках резервуаром інфекції є велика рогата худоба, свині, собаки, сірі щурі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.