Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміття на Жовківщині

dei.lviv.ua

Середа, 11 липня 2018, 15:00

На узбіччі доріг у Жовківському районі скидають сміття та рештки тварин

сміття на Жовківщині

Екологи виявили сміття між селами Нова Скварява та Стара Скварява та у селі Боянець.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Державної екологічної інспекції у Львівській області.

У Жовківському районі на дорозі між селами Нова Скварява та Стара Скварява (на узбіччі шириною 5 м та довжиною близько 1 км) екологи виявили розкидані відходи желеподібного стану.

Також у селі Боянець цього ж району свіжі рештки тварин і сміття, на ділянці довжиною 30 м шириною та 3 м, закидали піском.

Держекоінспекція надала припис щодо усунення виявлених порушень у Жовківську РДА та Боянецьку сільську раду для ліквідації несанкціонованих звалищ, а також у правоохоронні органи.

Зазначимо, ще у травні голову села Боянець притягнули до адмінвідповідальності через бездіяльність щодо ліквідації скотомогильника.

Ще у червні 2016 року у рамках проекту "Дрон-погляд на зони екологічного лиха Львівщини", журналісти Варіантів встановили, що довкола костомельного заводу поблизу Жовкви закопують рештки тварин. Про це йдеться у публікації "Крематорій на свині", а також "Курячі ніжки Жовкви".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.