Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Середа, 18 липня 2018, 10:25

В Україні збільшується кількість хворих на ботулізм

медичний заклад

Із початку 2018 року зареєстровали 58 випадків ботулізму.

Про це повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я України.

Станом на 16 липня 2018 року в Україні зареєстровано 58 випадків ботулізму, внаслідок яких захворіло 65 людей, 5 із них померло.

Міністерство охорони здоров’я України звертає увагу всіх громадян, що ботулізм – це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Збудник хвороби розмножується без доступу кисню за неправильних умов зберігання чи транспортування продуктів харчування. Найкращий спосіб захистити своє здоров’я – утримуватися від вживання їжі, про якість якої споживачу достеменно невідомо.

Наразі в Україні наявні сироватки від ботулізму, які були закуплені Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй та передані Україні в якості гуманітарної допомоги. Крім того, з цього року уряд вперше включив специфічні сироватки, серед яких протиботулінічний антитоксин, до переліку лікарських засобів і виробів медичного призначення, що закуповуються міжнародними спеціалізованими організаціями за кошти державного бюджету 2018 року.

Нагадаємо, що у львівському кафе Tomash Kebab 13 липня 2018 року сталося масове отруєння людей. Станом на 17 липня кількість постраждалих сягнула 30 людей.

Також зазначимо, що вчора, 17 липня, у ресторані "Отаман", що на Пустомитівщині отруїлося 4 людей.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.