Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медики-абітурієнти

glavcom.ua

Середа, 18 липня 2018, 11:03

В Україні підвищили поріг ЗНО для вступу на медичні спеціальності

медики-абітурієнти

Тепер мінімальний поріг становить 150 балів.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

На спеціальності "Стоматологія", "Медицина" і "Педіатрія" зможуть лише ті абітурієнти, які набрали понад 150 балів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання з конкурсних предметів - біології, хімії або математики.

Мета такого нововведення - відібрати найкращих абітурієнтів і в кінцевому результаті підвищити якість медичного обслуговування. Адже досі, попри великий конкурс на медичні спеціальності, рівень знань зарахованих абітурієнтів часто був незадовільним. Наприклад, з-понад 8 тисяч абітурієнтів, які були зараховані на медичні спеціальності у 2017 році, 41% набрали менше 150 балів ЗНО з одного предмета, 19% – з двох предметів і 7% – з трьох. Ще гіршою є статистика за окремими спеціальностями. Так, більше половини майбутніх педіатрів мали менше 150 балів ЗНО з одного предмета, 20% – з двох предметів і 6% – з трьох.

Цього року за кошти державного бюджету навчатимуть 4507 медичних працівників. Місця не закріплені за конкретними закладами вищої освіти, вони розподілятимуться за процедурою "широкого конкурсу". Це означає, що виші, до яких подали заяви найбільше абітурієнтів, отримають найбільше місць за держзамовленням. 

Нагадаємо, що Львівщина ввійшла у трійку лідерів за результатами ЗНО-2018.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.