Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

вирубка лісу

Середа, 18 липня 2018, 12:47

Усі лісгоспи Львівщини перевірять щодо контрабанди лісу

вирубка лісу

Гройсман ініціював перевірки усіх лісгоспів України щодо незаконної вирубки та продажу лісу.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні на засіданні уряду прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, він ініціює масштабні перевірки підприємств лісової промисловості щодо контрабанди лісу. 

За його словами, він звернувся до Генеральної прокуратури із вимогою перевірки фактів такої контрабанди та до партнерів з Євросоюзу з проханням надати інформацію про продукцію ліспрому, яка перетинає кордон.

"Маємо звіти міжнародних організацій. Факти жахливі. Я підписав звернення до Генеральної прокуратури з наявною інформацією про правопорушення і сьогодні пропоную прийняти рішення уряду, аби Державна аудитслужба, ДФС, Національна поліція, Держгеокадастр почали ретельні перевірки всіх лісгоспів країни з даними про накладні, хто підписував, хто відвантажував, хто оформлював, де проходила продукція", – наголосив Володимир Гройсман.

Гройсман додав, що "всі, хто має відношення до незаконних вирубок, до незаконного вивезення та ввезення лісу, понесуть відповідальність".

Нагадаємо, наприкінці минулого року фахівці Західного офісу Держаудитслужби виявили на 3 підприємствах ОКС ЛГП "Галсільліс" фінансові порушення на 4,6 млн грн.

Загалом на Львівщині за вирубку лісу до відповідальності притягнули близько 60 посадовців.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.