Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ГО "Інсайт"

Вівторок, 24 липня 2018, 15:17

Столичні лесбійки та геї шпацируватимуть Львовом лише віртуально

ГО "Інсайт"

Фестиваль рівності від ГО "Інсайт" відбудеться лише в інтернеті.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

26 липня в 6 містах України пройде онлайн-фестиваль рівності, який організовує громадська організація "Інсайт".

"Ми розуміємо відповідальність перед учасницями та відвідувачками фестивалю, тому прийняли рішення Фестиваль рівності проводити, і на цей раз проводити онлайн", – йдеться в офційному повідомленні на сторінці фестивалю.

За словами представниці ГО "Інсайт" Олени Шевченко, на їхню адресу приходять числені погрози, якими люди намагаються залякати організаторів. Тому, зважаючи на попередній досвід проведення таких заходів у Львові, коли в 2016 праворадикали оточили готель "Дністер", де відбувалося зібрання представників ЛГБТ-спільноти, вони вирішили провести подію на теренах інтернет-простору, щоб уникнути ймовірних жертв.

Попри чутки деяких львівських ЗМІ про гей-парад у Львові, куратори фестивалю запевнили, що жодних маршів вони організовувати не будуть. У програмі фестивалю будуть лише лекції про права людини в найбільших містах України. Саме до цих лекцій й залучатимуться громадські активісти та члени Інсайту, зокрема, і зі Львова.

Трансляцію фестивалю Ви зможете переглянути на офіційній сторінці організації в Facebook або ж на YouTube-каналі. Нагадаємо, що івент розпочнеться 26 липня о 17:00 год.

Нагадаємо, що 19 березня 2016 року у Львові мав відбутися Фестиваль рівності на підтримку одностатевих шлюбів в Україні. Проти проведення такого заходу тоді виступило львівське ВО "Свобода", а Львівська міськрада заборонила вуличні акції в центрі міста, щоби уникнути можливих провокацій. Саме тому представники ЛГБТ-спільноти перебралися до львівського готелю "Дністер", де й хотіли провести в одному із залів закритий захід. Відтак під готелем зібралось близько 150 молодиків-праворадикалів, які хотіли зашкодити проведенню цього заходу. Також до поліції надійшло декілька анонімних повідомлень про замінування готелю. Аби не допустити можливих сутичок та провокацій до готелю "Дністер" прибули поліцейські, які й допомогли учасникам зібрання ЛГБТ-спільноти безпечно та безперешкодно залишити будівлю готелю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.