Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Форум видавців 2018

П'ятниця, 27 липня 2018, 14:32

Форум видавців шукає найкращу книгу року

Форум видавців 2018

ГО "Форум видавців" оголосило початок конкурсу "BookForum Best Book Award".

Про це повідомляє прес-служба Форуму видавців.

Конкурс на отримання Премії "BookForum Best Book Award" (до 2017 року – "Найкраща книга Форуму видавців") заснований у 1995 році і традиційно проводиться в рамках Міжнародного книжкового форуму видавців у Львові (з 2018 р. – Book Forum).

Цього року книжки оцінюватимуться в шістнадцяти  номінаціях. Окрім цього буде декілька спеціальних номінацій: "Свобода" (спеціальна відзнака за розкриття  ідеї свободи як однієї з основних цінностей) та "Місто" (спеціальна відзнака, яка надається кожним містом, де відбуватимуться цьогорічні засідання Малих Журі – Львовом, Києвом, Харковом).

Номінації в яких оцінюватимуть книги: 1. Класична українська література 2. Сучасна українська проза. 3. Сучасна українська поезія. 4. Класична іноземна  література, в українському перекладі. 5. Сучасна іноземна  література, в українському перекладі. 6. Література для дітей  від 0 до 5. 7. Література для дітей від  6 до 12. 8. Література для підлітків і YA. 9. Non-fiction. 10. Біографія. 11. Історія. 12. Візуальна книга (вміщує видання, пов'язані з культурою, мистецтвом, музикою, театром, а також арт-буки). 13. Наукова література. 14. Популярна наукова література. 15. Навчальна, довідкова, професійна література. 16. Література з економіки, бізнесу, фінансів.

Засідання журі проходитимуть у трьох містах України: Львові, Києві і Харкові,  а остаточне рішення стосовно переможців буде ухвалено на завершальному засіданні у Львові. Кожне з трьох регіональних журі складатиметься з 8 осіб: голови регіонального журі, людини Книги, людини Науки, людини Мистецтва, людини Слова, людини Діла, людини Освіти та людини Міста.

"Ґран-прі присуджується шляхом досягнення консенсусу членів Великого Журі конкурсу. У випадку, якщо журі премії не дійде згоди щодо володаря гран-прі, я сама обиратиму книгу, яка отримає цю нагороду – наголосила президентка ГО "Форуму видавців" Олександра Коваль.

Заявки на участь у конкурсі можуть подавати лише видавництва-учасники 25 Book Forum. Розглядаються як паперові видання, так і цифрові або мультимедійні (тобто такі, які містять взаємопов'язану за допомогою програм текстову, звукову, графічну та іншу інформації). Заявки приймаються до 14 серпня 2018 року. Ознайомитися з положенням та детальними вимогами можна на сайті bookforum.ua. Результати Конкурсу оголосять під час урочистої церемонії нагородження 20 вересня і після цього оприлюднять на сайті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.