Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Шевченківський гай

П'ятниця, 10 серпня 2018, 13:39

Міськрада Львова погодилася забудувати Шевченківський гай

Шевченківський гай

Тут планують звести інформаційно-освітній центр, фондосховище і новий адмінкорпус.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Сьогодні виконавчий комітет міськради надав функції замовника Музею народної архітектури та побуту у Львові ім. Климентія Шептицького щодо проектування і будівництво об’єктів інфраструктури.

Йдеться про будівництво у Шевченківському гаю інформаційно-освітнього центру, фондосховища, нового адмінкорпусу, згідно з стратегією розвитку музею до 2027 року.

"В цьому році в Музеї народної архітектури та побуту буде розпочато будівництво нового інформаційно-освітнього центру із конференц-залами, лекторіями, приміщенням для виставок. Зараз триває тендер, і в цьому році плануємо розпочати будівництво, щоб в наступному завершити. Також в цьому році розпочнемо роботу над проектом нового адміністративного корпусу Музею, та фондосховища", – наголосила директор департаменту розвитку міськради Наталія Бунда.

За її словами, цьогоріч буде проведено реставрацію пам’яток і експонатів музею.

Нагадаємо, у листопаді Львівська міськрада затвердила стратегію розвитку Шевченківського гаю до 2027 року, яка передбачає зведення нових об'єктів на території музею. Раніше планувалося, що візит-центру за 24 млн грн мають звести до кінця 2018 року. Про плани збудувати візит-центр в Музеї народної архітектури і побуту повідомляли ще у 2016 році.

Також у травні у Шевченківському гаю дозволили облаштувати автостоянку для індивідуального транспорту та туристичних автобусів.

Додамо, у грудні 2016 року львівські депутати присвоїли Музею народної архітектури та побуту у Львові ім'я Климентія Шептицького.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.