Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Понеділок, 13 серпня 2018, 11:33

Порошенко підійматиме сімейне фермерське господарство в Україні

Петро Порошенко

Тепер у країні з'явиться четверта група фізичних осіб.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Сьогодні Президент Петро Порошенко підписав Закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання cтворення та діяльності сімейних фермерських господарств".

За новими поправками сільському населенню, яке працює працює на своїй землі, надаватиметься офіційний статус, що дозволить селянам легально продавати свою продукцію і отримати соціальний захист та право на пенсію.

Також зміни передбачають віднесення до платників єдиного податку четвертої групи фізичних осіб – підприємців, які організували фермерське господарство, за умови відповідності сукупності певних критеріїв та визначення особливостей їх державної реєстрації/анулювання реєстрації, податкового обліку і звітності, сплати єдиного податку тощо.

Новий закон передбачає державну допомогу по сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування для кожного із членів фермерського господарства протягом 10 років за рахунок коштів із державного бюджету.

Документом також передбачено уточнення положень щодо створення та діяльності сімейного фермерського господарства без набуття статусу юридичної особи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.