Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Понеділок, 13 серпня 2018, 17:07

У львівському Музеї народної архітектури збудують три нових об'єкти

Музей народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького

Такими стануть: інформаційно-освітній центр, адміністративний корпус та фондосховище.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Виконавчий комітет Львівської міськради 10 серпня прийняв рішення "Про надання функці замовника Музею народної архітектури та побуту у Львові імені Климентія Шептицького та надання дозволу на проектування і будівництво об'єктів інфраструктури".

Сьогодні священники УГКЦ урочисто освятили місця, де збудують три нових об'єкти.

"У цьому році в Музеї народної архітектури та побуту буде рохпочато будівництво інформаційного центру – нового комфортного простору із конференц-залами, лекторіями, приміщеннями для виставок", С заявила директорка департаменту розмитку Львівської міськради Наталія Бунда.

У свою чергу міський голова Львова Андрій Садовий додав, що місто повинне передати греко-католицькій церкві будівлю адміністративного корпусу, яка колись була збудована, як монастирські приміщення.

"Щоби це зробити, нам треба збудувати новий адміністративний корпус, і нам потрібно збудувати нове фондосховище", – зазначив Садовий.

Будівництво інформаційно-освітнього центру, адміністративного корпусу та фондосховища має завершитись у 2019 році.

Як розповіла Директорка департаменту розвитку, в.о. начальниці управління культури міської ради Наталія Бунда, головною будівлею буде Інформаційно-освітній центр імені Климентія Шептицького. Його приблизна вартість близько 30 мільйонів гривень:

"У ньому не буде комерційних закладів: тут не буде ресторанів, єдине що тут буде можливість попити кави. Основна його функція – надавати інформацію, освіту. Зараз по ньому триває тендер. Невдовзі буде відкриття пропозицій. 
Для початку робіт у бюджеті розвитку маємо 1 мільйон гривень. На парковку, що буде поблизу нього, передбачено також 1 мільйон гривень. Вже є підрядник є, будемо стартувати по її будівництву цього року. Загалом на неї потрібно 3,5 млн гривень.

По центру і по парковці ми пройшли усі дозвільні процедури, а по адміністративному корпусу замовляємо ескізний і робочий проекти. На ескізний маємо 100 тисяч гривень. Далі маємо по фондосховищу ескізний проект, замовлятимемо робочий – на це є 250 тисяч гривень. 
Крім того з міського бюджету виділено на реставрацію експонатів музею виділено 1 мільйон гривень, крім того музей здійснює власним коштом реставрацію".

Зазначимо, що після введення цих споруд у експлуатацію існуючий адміністративний корпус музею сакралізують та передадуть для монастиря Свято-Іванівської Лаври Студійського Уставу Української греко-католицької Церкви.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.