Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Дрогобич

Вівторок, 14 серпня 2018, 14:42

Дрогобич хоче стати зоною екологічного лиха

Дрогобич

Міський голова Дрогобича звернувся до голови Львівської облдержадміністрації.

Про це повідомляє прес-служба Дрогобицької міської ради.

Вчора, під час селекторної skype-наради голови Львівської ОДА Олега Синютки з головами міст обласного значення та головами районних державних адміністрацій міський голова Дрогобича Тарас Кучма звернувся до Олега Синютки оголосити Дрогобич зоною екологічного лиха у зв'язку зі сміттєвою блокадою.

Про це міський очільник Дрогобича повідомив сьогодні на щотижневій нараді міського голови з керівниками структурних підрозділів ДМР та держустанов міста.

Тарас Кучма наголосив, що відповідне звернення з прикріпленими документами надіслано у Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

"Злочинне угрупування, яке затіяло "тероризм" проти Дрогобича, втратило здоровий глузд. Ми не маємо права ставити під загрозу життя та здоров'я дрогобичан. Так більше тривати не може. У межах чинного законодавства Дрогобич має право розраховувати на підтримку з боку держави, оскільки впродовж півроку ніякої реакції не було", — підсумував міський голова.

Окрім цього, міський голова Дрогобича Тарас Кучма закликав правоохоронні органи Дрогобича притягнути до відповідальності невідомих осіб, які у суботу, 11 серпня, знущаючись з місцевих жителів, перекрили вул. Війтівська Гора сміттєвими барикадами.

Нагадаємо, у лютому жителі села Брониця перекрили дорогу до Дрогобицького сміттєзвалища, що поблизу села Брониця. 

Блокада сміттєзвалища, незважаючи на рішення суду про її незаконність, триває до цього часу, відтак у місті склалася критична ситуація з вивезенням та захороненням сміття.

У липні в Дрогобичі накопичення сміття на майданчиках вдвічі перевищило норму, комунальні служби два тижня не могли виправити ситуацію.

Додамо, що 2 роки тому село Грибовичі також могло стати зоною надзвичайної екологічної ситуації. Про це йдеться у статті Варіантів "Невигідні Грибовичі".

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.