Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Нелегальна АЗС у Львові

Прес-служба ГУ ДФС у Львівській області

П'ятниця, 17 серпня 2018, 16:02

Львівська міськрада закликає львів'ян зливати нелегальні АЗС

Нелегальна АЗС у Львові

Наразі правоохоронні органи не вчинили достатньо дій аби більшість нелегальних АЗС у Львові припинили свою діяльність.

Сьогодні на виконавчому комітеті ЛМР розглянули питання щодо діяльності нелегальних АЗС у Львові, про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Під час обговорення проблеми виступили працівники СБУ, начальние Держекоінспекції у Львівській області, працівник Нацполіції. Заступник міського голови Львова з фінансово-економічних питань Геннадій Васьків запропонував представникам правоохоронних і силових органів кожного місяця зустрічатися разом на засіданні виконавчого комітету, щоб резюмувати пророблені речі, повідомляти, на якій стадії перебуває вирішення цього питання, і якщо є потреба в допомозі, сприяти одні одним.

Він також закликав мешканців міста Львова повідомляти, про місця, де діють нелегальні АЗС на "Гарячу лінію міста". Чинонвик припустив, що це дасть змогу сформувати детальний список розміщення таких автозаправних станцій і передати його у правоохоронні органи, що мають повноваження зупинити їх діяльність.

Начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, заявив, його структура, як і більшість правоохоронних органів, обмежені законодавством щодо здійснення планових перевірок у сфері господарської діяльності. Він пояснив, що діє мораторій на проведення органами державного нагляду планових заходів із здійснення державного нагляду у сфері господарської діяльності. Це підтвердив начальник Головного управління ДСНС України у Львівській області і член виконавчого комітету ЛМР Сергій Дмитровський:

"Так, є нелегальні заправки. Їх кількість, за різними даними, від 400 до 600. Тому це питання турбує не лише громадськість, але й усі державні структури. Просто сьогодні є певна колізія щодо обмеження перевірок, як екологічної служби, так і ДСНС, і інших служб".

Генадій Васьків нагадав про запрошення на виконком інших правоохорнців: прокурора Львівської області, начальника ГУ Національної поліції у Львівській області, начальнику Служби Безпеки України у Львівській області та представників Державної фіскальної служби. Останні не делегували нікого на сьогоднішгє засідання виконкому.

А відповідей на більшість звернень щодо перевірки вказаних фактів та притягнення винних осіб до відповідальності Львівською міською радою не отримано.

Нагадаємо, цього року ДФС Львівщини проводила операцію "Акциз-2018", під час якої виявляла нелегальні АЗС. У червні стало відомо про 20 нелегальних АЗС у Львові. Тоді ж Львівська міська рада зверталася у правоохоронні органи, ДСНС і перевіряла цільове використання земельних ділянок, де розміщені такі заправні пункти, щодо фактів нелегальної торгівлі паливно-мастильними матеріалами та зрідженим природним газом.

Також голова облдерджадміністрації Олег Синютка наприкінці липня доручив ДФС та іншим контролюючим органам перевірити до 20 серпня наявність сумнівних автозаправних станцій у області.

У липні-серпні кілька таких АЗС у Львові закрили.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.