Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

маршрутки

П'ятниця, 17 серпня 2018, 17:15

Українські маршрутки планують обладнати ременями безпеки

маршрутки

З 2021 року заборонять використовувати автобуси без ременів безпеки.

Про це повідомляє РБК-Україна. 

Як заявив сьогодні міністр інфраструктури Володимир Омелян, міністерство планує до 2021 року внести зміни у правила перевезення пасажирів автобусним транспортом.

Йдеться про заборону автобусів, які не обладнані ременями безпеки.

"Аналіз ДТП за участі автобусів показав, що найбільшу небезпеку для пасажирів становлять автобуси, які переобладнані з вантажних транспортних засобів. Також автобуси, які не обладнані ременями безпеки", – наголосив Володимир Омелян.

За його словами, Мініфраструктури вже розробило проект постанови про внесення змін до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту.

"З 1 січня 2019 року забороняється використання транспортних засобів для перевезення пасажирів з кількістю місць для сидіння більш, ніж 9. 3 1 січня 2020 року забороняється використання автобусів, переобладнаних із вантажних транспортних засобів для здійснення пасажирських перевезень. З 1 січня 2021 року забороняється використання транспортних засобів, які не обладнані ременями безпеки, відповідно до вимог правил європейської економічної комісії", – додав Володимир Омелян.

Нагадаємо, до 15 жовтня у Львові мають визначити перевізників на автобусних маршрутах. У договорі будуть передбачені штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і непомитий автобус, за порушення правил дорожнього руху. 

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.