Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Анастарсія Домані

Facebook anastasia-eva kristel domani

Понеділок, 20 серпня 2018, 17:08

Київська трансгендерка постраждала у львівському трамваї за європейські цінності

Анастарсія Домані

Невідомий пасажир наніс Анастасію Домані удари в голову.

Про це повідомляє Громадське радіо.

Вчора, 19 серпня ввечері у львівському трамваї трансгендерку Анастасію Домані побили через гендерну ідентичність. Анастасія Домані розповіла, що нападник акцентував на її гендерній ідентичності та ображав, а потім наніс тілесні ушкодження. Люди в переповненому трамваї спостерігали і не намагалися завадити. За словами постраждалої, конфлікт розпочався зі словесної перепалки.

"Далі чоловік почав обговорювати мою зовнішність, кричати "Що це зайшло?", "Ти хто таке? Не чоловік і не жінка", "Чому в спідницю вирядився?" – розповідає Анастасія.

Нападник вдарив дівчину у вилицю та наніс ще два удари – в лоб та голову. "Це був перший вагон трамваю, де було досить багато людей, і ніхто не намагався йому завадити мене вдаряти, бо він зробив це аж тричі. Єдине, що люди, які сиділи поруч сказали: "Що ви робите?" Але його це ніяк не зупинило", – пригадує Анастасія деталі нападу.

Нападник, за її словами, вільно вийшов на своїй зупинці. Виходячи, погрожував:

"Я тебе зараз з трамваю винесу, розберемося, покличу друзів. Ще мені запам'яталося, як він сказав, що він колишній "беркутівець" і, що мені "мало не покажеться", – додає Домані.

За півгодини після нападу Анастасія Домані подала заяву до поліції та отримала довідку про побої у 8-ій міській клінічній лікарні. Вона також дала покази слідчому Олегу Божику. Серед ушкоджень Анастасія називає гулю на лобі, біль у скулах. Наразі інцидент кваліфікували як злочин на ґрунті ненависті, проте справу відкрили за статтею "хуліганство". Адвокат наполягатиме на перекваліфікації.

Анастасія додала, що готова їздити з Києва до Львова задля допиту та судово-медичної експертизи, аби кримінальне провадження зрештою дійшло до суду. Громадське радіо сконтактувало з Галицьким райвідділком поліції Львова, де повідомили, що провадження відкрили, але деталі потрібно уточнювати у слідчого. "Він відпочиває після зміни, тому дзвоніть завтра або пишіть листа", – сказали у відділку.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Фото з Facebook anastasia-eva kristel domani

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.