Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

брати Дубневичі

Середа, 22 серпня 2018, 11:01

Дубневичів підозрюють у приховуванні своїх статків

брати Дубневичі

НАБУ розглядає справу щодо відомостей у деклараціях про доходи Ярослава і Богдана Дубневичів.

Про це повідомляє Судовий репортер. 

Згідно із ухвалою Солом’янського суду Києва, Національне антикорупційне бюро розслідує справу про можливі недостовірні декларації про доходи, які подали народні депутати з Блоку Петра Порошенка Богдан і Ярослав Дубневичі.

Кримінальне провадження щодо них було зареєстроване 26 червня цього року за статтями: відмивання грошей, недостовірне декларування і незаконне збагачення.

Як з'ясували у НАБУ, з 2015 по 2017 роки депутати та члениїх сімей отримали дохід, який у 4 рази перевищує поданий ними у деклараціях, а також за цей період вони здійснили витрати, які значно переважають отримані доходи.

Відтак, суд надав працівникам НАБУ тимчасовий доступ до реєстраційних справ компаній Дубневичів в управлінні державної реєстрації юридичного департаменту Львівської міськради, Пустомитівській і Яворівській райдержадміністрації.

Зазначимо, минулоріч Ярослав Дубневич задекларував 6 млн грн доходу, 99 земель, 10 будинків і 3,6 млн доларів готівки, а Богдан Дубневич – 1,2 млн грн доходу, більше 240 земельних ділянок, авторські права на "рейкові скріплення".

Нагадаємо, у січні цього року НАБУ затримало у Львові чотирьох посадових осіб ТОВ "Енергія-Новий Розділ", ТОВ "Енергія-Новояворівськ" та ТОВ "Енергія" за підозрою в заволодінні понад 300 млн м³ природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн.

Кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є народні депутати від БПП брати Ярослав і Богдан Дубневичі.

А з серпня цього року Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ тимчасово перейшли до Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманих від корупційних та інших злочинів. 

Крім цього, у липні податківці здійснили 15 спроб перевірок "Корпорації КРТ" заради повернення до держбюджету півмільярда гривень. ТОВ "Корпорація КРТ" через суд намагалася знищити єдиного конкурента і стати монополістом у постачанні сталевих деталей Укрзалізниці. Її власниками є  брати Богдан та Ярослав Дубневичі. Народний депутат Ярослав Дубневич є головою транспортного комітету, а Богдан Дубневич – членом бюджетного комітету Верховної Ради.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.