Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Державний прапор

Четвер, 23 серпня 2018, 10:18

Сьогодні в Україні відзначають День Державного Прапора

Державний прапор

Свято відзначається щорічно 23 серпня.

На честь дня прапора у Львові відбудеться низка святкових заходів.

Раніше День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією.

На загальнодержавному рівні свято встановлено указом Президента України Леоніда Кучми № 987/2004 "Про День Державного Прапора України" від 23 серпня 2004 року.

За офіційною версією, 23 серпня 1991 року, — після провалу путчу в Москві, — група народних депутатів внесла синьо-жовтий український прапор у сесійний зал Верховної Ради. Освячення Національного прапора було проведено священиком УАПЦ Петром Бойком.

Якраз до цієї події і прив'язаний Указ Президента України Леоніда Кучми, написана відповідна картина на стіні ВРУ, а цей прапор, як реліквія, урочисто зберігається під склом в музеї ВРУ. Наступного дня Україна проголосила незалежність.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.