Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

дороги Львівщини

Четвер, 23 серпня 2018, 15:55

Через будівництво концесійної дороги у Краковці спростять процедуру проходження митного контролю

дороги Львівщини

На цьому наголосили представники Світового Банку на зустрічі з працівниками Укравтодору.

Про це повідомила прес-служба Державного агенства автомобільних доріг України.

У ході зустрічі із представниками Світового банку учасники обговорили питання міжнародного досвіду втілення таких проектів, зупинилися на можливих сценаріях його реалізації в Україні, особливу увагу приділили шляхам залучення коштів для будівництва дороги.

Представники Світового банку особливо наголосили на необхідності збільшення пропускної спроможності на контрольно-пропускних пунктах та спрощенню процедур проходження митного та прикордонного контролю, від чого буде залежати привабливість цього проекту.

Також на зустрічі йшлося про необхідність активної взаємодії із Державною прикордонною службою з метою пришвидшення проходження контролю та створення єдиного вікна на КПП. 

За попередніми даними, її довжина складе трохи більше 80 км. Вартість проїзду першою платною дорогою Львів – Краковець, станом на 2015 рік, передбачалася у 74 грн для легкових авто та 258 грн для вантажівок.

Концесійна дорога проходитиме за напрямком Львів – Краковець, що сполучатиме пункт пропуску "Корчова-Краковець" із Львовом і будуватиметься на 4 смуги руху.

Орієнтовний термін будівництва дороги складе чотири-п'ять років. Термін концесії повинен скласти до 49 років, а орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

Нагадаємо, що раніше Верховна Рада прийняла законопроект про будівництво доріг за принципом концесії.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.