Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ляшківці вшанували Івана Франка у Львові

Понеділок, 27 серпня 2018, 12:33

Ляшківці Львівщини вшанували Івана Франка з нагоди уродин

ляшківці вшанували Івана Франка у Львові

Сьогодні у Львові команда Львівської територіальної організації Радикальної партії Олега Ляшка спільно з народним депутатом Ігорем Мосійчуком урочисто відзначили 162 річницю з дня народження видатного українського письменника Івана Франка. 

Від імені всіх шанувальників творчості великого Каменяра ляшківці поклали квіти до пам’ятника Іванові Франку, - повідомляє прес-служба ЛТО РПЛ. 

Голова ЛТО РПЛ Микола Іщук у виступі перед присутніми наголосив, що постать Івана Франка – літератора, філософа й політичного діяча - не втрачає своєї актуальності для України, є прикладом того, як розум і воля однієї людини здатні вплинути на зміни в історії.

«Франко – приклад громадянської мужності, відвертості й щирості у почуттях та ставленні до свого народу, і разом з тим - приклад того, як потрібно інтереси народу ставити вище особистих амбіцій. Будучи на передовій ідейних рухів, що панували в Європі в кінці ХІХ - на початку ХХ ст.ст., він постійно знаходися в пошуку, глибоко вивчав перед усім ті ідеї, які мали на меті покращення життя простих людей. Саме останнє, на його думку, мало би стати основою розквіту української нації та наблизити українській народ до власної державності. І сьогодні ми, представники Радикальної партії Олега Ляшка, відчуваємо обов’язок слідувати заповітам великого Каменяра, розвивати та примножувати його ідейний доробок конкретними справами задля розвитку нашої держави».

Вшанування уродин Івана Франка було продовжено у форматі обговорення, під час якого активісти Радикальної партії Ляшка поділились власним розумінням та внеском у справу розвитку й утвердження ідейного надбання великого земляка.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.