Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

незавершене будівництво

Понеділок, 27 серпня 2018, 12:45

На Львівщині є близько 800 об'єктів незавершеного будівництва

незавершене будівництво

Загалом їх 783. У Львові таких об'єктів найбільше.

Про це сьогодні під час апаратної наради у Львівській ОДА прозвітувала директорка департаменту архітектури і розвитку містобудування облдержадміністрації Оксана Ткачук, – повідомляє кореспондент Варіантів.

Так, більшість з них є об'єктами приватної форми власності. Чиновниця зазначила, що в загальному є майже однаковою кількість незавершених будов, що фінансуються за приватні кошти і з комунальних (чи державного) бюджетів.

"Для розв'язання проблеми незавершених будівництв було розпорядження голови ОДА, відповідно до якого створили міжвідом робочу групу. Група склала перелік незававершених будов. По приватних інформацію скуерували в місцеві ради, для аудиту й інвентаризації, а по державних і комунальних – в держадміністрації й профільні підрозділи.

Також створили 6 робочих груп для обстеження незавершених об'єктів комунальної і державної форм власності і вони протягом двох тижнів їздили на місця і обстежували їх.

Хочу зазначити, що інформація щодо Львова у нас є не до кінця коректною, оскільки Львівська міська рада не брала участь у поїздках, не забезпечила представників і замовників. Я не раз телефонувала до Сергія Бабака, оскільки він є членом робочої групи", – розповіла Оксана Ткачук.

Голова ЛОДА Олег Синютка звернувся до керуючої справами виконавчого комітету ЛМР Марти Литвинюк за поясненням, на що вона відповіла:

"Наскільки мені відомо, є підписаним у травні розпорядження міського голови про створення робочої групи, що займається розв’язанням проблем незавершеного будівництва. Сергій Богданович очолює цю робочу групу, єдине що мене наразі невідомо чи інформацію про напрацьоване цією робочою групою вам передали."

Олег Синютка прокоментував:

"А в чому справа? Коли мова йшла про передачу місту повноважень ДАБІ, всі тішились як це добре. Пройшло 3 роки, я розумію чому ви не хочете брати участь у роботі цих груп: адже стане відомо, що кількість незавершеного будівництва, незаконних будов лише збільшилась. Ви просто не беручи участиь хочете це приховати, для чого?

Марта Литвинюк пооібцяла:
"Я так думаю, якщо була створена робоча група, вона надасть обов'язково резульати напрацювань."

Синютка наголосив, що працівники Львівської міської ради уникають участі у робочих групах, тим самим уникають подачі інформації.

Оксана Ткачук повідомила, що Львів має найбільше об'єктів незаврешеного будівництва – 74:

"Хоча інформація може бути некоректною. З 479 об'єктів – 203, це ті де триває процес. Нам необхідно окремо вивчити ситуацію: є такі, де об'єкт функціонує, але не введений у експлуатцію. Таких є 80. 75 об'єктів –  фінансуються, там проводять роботи. Є ще об'єкти, які заплановано перепрофілювати, продати, реконструювати або на них відкриті кримінальні справи. Найбільше незавершених будов мають рівень готовності 1-30%."

Олег Синютка також доручив заступниці Ірині Гримак пошукали об'єкти, яким потрібно допомогти ввести їх у експлуатацію.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.