Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паркування у Львові

Середа, 29 серпня 2018, 11:15

Міськрада створить окремий відділ для штрафування водіїв авто у Львові

паркування у Львові

Інспектори з паркування виноситимуть постанови за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив начальник управління безпеки міста Юрій Діль, 27 вересня в Україні набуде чинності закон "Про реформування сфери паркування транспортних засобів", відтак у Львові створять відділ інспекторів, які штрафуватимуть водіїв за порушення правил зупинки, стоянки та паркування авто.

"Згідно з цим законодавством, виносити постанови за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів зможуть не лише поліцейські, але й інспектори з паркування. Вони матимуть доступ до бази даних реєстрації транспортних засобів для того, щоб мати інформацію про власника автомобіля, аби виписати йому штраф", – наголосив Юрій Діль.

За його словами, якщо авто припарковане у забороненому місці чи перешкоджає іншим учасникам дорожнього руху, то інспектор має право одразу на місці порушення прийняти рішення щодо евакуації цього транспортного засобу.

Штраф потрібно сплатити протегом 15 днів, інакше його сума зростатиме, а самі кошти будуть сплачуватися на державні рахунки і на місцеві рахунки. 

Діль додав, що у місті планується, що кількість інспекторів з паркування сягне до 30 осіб.

Нагадаємо, з 1 серпня вступили в дію нові перепустки (зокрема змінили кольори) для в'їзду транспорту в центральну пішохідну зону міста. Перепустки видаються терміном на один рік. Для мешканців і спецтранспорту вони безкоштовні, натомість щомісячна оплата для автомобілів сфери обслуговування становить 465 грн.

Востаннє перепустки для вїзду у центр міста змінювали два роки тому.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.