Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

автобуси МАЗ

прес-служба ЛМР

Середа, 29 серпня 2018, 12:52

До Львова прибули нові великогабаритні автобуси

автобуси МАЗ

До Львова привезли перші 10 МАЗів.

Про це повідомила прес-служба Львівська міська рада.

"Торік Львів запланував закупити безпрецедентну кількість рухомого складу для покращення перевезень у місті. Зокрема, 150 великогабаритних автобусів в лізинг. Перші поставки ми очікували лише у вересні, але один з постачальників розпочав доставляти автобуси вже. Отож, ми вже отримали 10 перших автобусів МАЗ. З них три вже розмитнено. З наступного тижня плануємо їх передати в "АТП-1". До кінця року маємо ще отримати 140 одиниць.

Фінансовий лізинг, відповідно до якого проводиться придбання автобусів — це процедура дещо схожа на кредит, тільки вона дещо спрощена відповідно до законодавства. Лізинг передбачає, що право власності переходить до лізингоотримувача після виплати усіх лізингових платежів. У кредиті — це навпаки.

Вартість автобуса МАЗ – 122 тис євро разом з розмитненням, вартість такого ж Електрону – 147 тисяч євро. Двигуни, ходова у них приблизно однакова. Ми перевіряли досвід Києва. Вони вже експлуатують МАЗи близько 10 років", – пояснив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрій Білий.

До кінця року місто має отримати ще 90 МАЗів і 50 Електронів, відповідно до підписаної угоди комунального перевізника "АТП-1" з Укргазбанком на придбання автобусів на умовах фінансового лізингу.

Додамо, що міська рада запланувала  придбати саме ці білоруські великогабаритні автобуси МАЗ у лютому.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.