Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівські маршрутки

П'ятниця, 23 лютого 2018, 10:40

Садовий зацікавився білоруськими автобусами

львівські маршрутки

Вартість одного білоруського автобуса МАЗ становить 118 тисяч євро.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив заступник міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, міськрада планує придбати цього року 100 великих автобусів, відтак на львівських дорогах протестували роботу великогабаритних білоруських автобусів МАЗ.

"Ми маємо чіткий намір цього року придбати для міста 100 автобусів. Тому восени минулого року я дав доручення начальнику управління транспорту і ЛК АТП-1 поїздити по автобусних заводах України, які нам надсилали свої пропозиції. Наші представники були на Черкаському автобусному заводі, на Чернігівському автобусному заводі. Представники цих заводів приїжджали до нас і показували свої автобуси. Сьогодні до нас приїхали показати білоруські автобуси МАЗ", – наголосив Сергій Бабак.

За його словами, два головних чинники вибору автобусів – ціна і якість. 

"За технічними характеристиками автобус МАЗ, який ми сьогодні випробовували, нічим не поступається тим взірцям, які у нас зараз використовуються" – додав головний інженер ЛК АТП-1 Богдан Карпій

Білоруські автобуси є низькопідлоговими, для перевезення пасажирів місткістю до 105 осіб та мають 30 сидячих місць, одне місце для людей з інвалідністю, і 75 місць для стояння. У комплектацію входить система обігріву, вентиляції. Вартість такого автобуса МАЗ становить 118 тисяч євро.

Нагадаємо, раніше у Львівській міськраді вже провели зустрічі з турецьким виробником автобусів Temsa, BMC та Karsan.

Додамо, місто має 20 млн грн боргу перед Львівським автобусним заводом за придбані ще у 2010 році автобуси для комунального АТП-1. Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що суд вже арештував всі автобуси АТП-1, а не лише ті, які придбали у ЛАЗу.

Також цьогоріч Львівелектротранс планує придбати 70 вагонів електротранспорту. Вживані трамваї для Львова куплятимуть у Берліні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.