Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Літературна премія

erve.ua

Середа, 29 серпня 2018, 15:23

Львів заснував літературну премію на 150 тисяч гривень

Літературна премія

Управління культури Львівської міської ради починає прийом заявок на участь у Премії міста літератури ЮНЕСКО.

Про це йшлося сьогодні під час прес-конференції, повідомляє кореспондент Варіантів.

Прийом заявок на участь проходитиме з 1 вересня до 16 жовтня включно. Заявки на участь у Премії можуть подати професійні, творчі організації, видавництва та бібліотеки, за умови згоди автора. 

"Премія присвячена художнім сучасним творам, що артикулюють цінності людяності і будують мости порозуміння, підтримують свободу слова та самовираження, сприяють міжкультурній комунікації та вихованню толерантності", – наголосила головна спеціалістка відділу програм і проектів управління культури Львівської міської ради Мар′яна Загоруйко.

Конкурс проходитиме у два етапи, а лауреат отримає грошову винагороду у розмірі 150 тисяч гривень. Найкращу роботу визначатиме журі, яке є тимчасовим органом премії та формується щороку для оцінювання переліку претендентів, визначення номінантів та лауреатів. Детальнішу інформацію про Премію можна отримати, звернувшись у відділ програм та проектів управління культури Львівської міської ради. Наразі з Премією працює організаційний комітет. Засновники премії додали, що до створення Премії долучилась директор ГО "Форум видавців" Олександра Коваль.

"Важливо зауважити, що це премія, яка відзначатиме автора за твір українською мовою, який був вперше опублікований y 2017 році" — підкреслив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко.

Нагадаємо, що у грудні 2015 року Львів увійшов до Мережі креативних міст ЮНЕСКО, здобувши титул "Місто літератури ЮНЕСКО".

Додамо, що положення про Премію затвердили  торік у лютому.

Довідка

Премія міста літератури Юнеско — це щорічна літературна премія, спрямована на вшанування творів сучасної літератури, вперше опублікованих або перекладених українською мовою. Головна мета премії — змотивувати людей все більше цікавитися літературою. Адже сьогодні надзвичайно важливо підтримувати українців та іноземців, які перекладають чи пишуть національною мовою.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.