Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

пам'ятник на Огієнка

прес-служба ЛОДА

П'ятниця, 31 серпня 2018, 13:09

У центрі Львова буде пам'ятник ЗУНР

пам'ятник на Огієнка

Його встановлюватимуть на розі вулиць Огієнка і Листопадового Чину.

Сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови і обмеження на будівництво пам'ятника героям ЗУНР у Львові на вулиці Огієнка, – про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Місце для майбутнього пам'ятника є частиною лікарні "Львівської залізниці".

"Це буде у куті партерного саду ХІХ століття, що виходить на вулицю Листопадового Чину. Логіка визначення цього місця полягає у приналежності до вулиці Листопадового Чину", – пояснив директор департаменту архітекутри і урбаністики ЛМР Юліан Чаплінський.

Архітектор підкреслив, що обласна рада провела конкурс не запрошуючи нікого з Львівської міської ради.

Міський голова Андрій Садовий закликав підтримати дане рішення та донести колегам з Львівської облдержадміністрації зауваження, що виникли під час обговорення питання.

"Я пропоную рішення підтримати, але ці зауваги донести до відома колег, щоб вони переглянули їх і подивилися, щоб з точки зору естетики ця пам’ятка тішила око і львів’ян, і гостей міста впродовж наступних століть. Щоб ми, коли плануємо будівництво пам’ятки, не виходили з точки зору сьогоднішнього дня, а з позиції наступних 100−200 років. Це має бути високе мистецтво, яке має надихати. Дата є знаменна — 100 років ЗУНР. Треба, щоб ми рухалися вперед і гідно вшановували пам’ять усіх українців, які полягли у боротьбі за нашу державу", — додав Андрій Садовий.

Додамо, що на спорудження цього памятника Львівська обласна рада виділила  кошти у червні.

Також до 100-річчя ЗУНР та подій Листопадового Чину в місті відкриють  ще один пам'ятник. На місці його встановлення вже почали підготовчі роботи.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.