Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ЗСУ

Четвер, 6 вересня 2018, 13:03

В Україні планують запровадити військове вітання "Слава Україні"

ЗСУ

Верховна Рада підтримала за основу закон про військове вітання "Слава Україні" – Героям Слава".

Сьогодні Верховна Рада прийняла у першому читанні законопроект про внесення змін до статутів Збройних Сил України, зокрема про зміну військового вітання на "Слава Україні – Героям Слава". "За" проголосувало 283 народних депутатів.

Як йдеться у документі, в Україні планується встановити нове військове вітання "Слава Україні – Героям Слава!" у Збройних Силах України, а також впорядкувати ритуал підняття Державного Прапора України.

"Прийняття цього проекту закону дозволить забезпечити підвищення престижу військової служби та іміджу Збройних Сил України в суспільстві, впорядкування взаємовідносин між військовослужбовцями та запровадження нових традицій українського війська", – наголошується у пояснювальній записці до законопроекту.

Відтак, на вітання начальника або старшого за військовим званням "Слава Україні" всі військовослужбовці мають відповідати "Героям слава". Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова "Слава Україні" військовослужбовці відповідають – "Героям слава".

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада ухвалила закон про рівні права чоловіків і жінок в армії.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.