Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівська облрада

П'ятниця, 7 вересня 2018, 14:45

18 вересня депутати Львівської облради зберуться на чергову сесію

львівська облрада

Серед основних питань – зміни до показників бюджету Львівщини, децентралізація, перейменування населеного пункту.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів із засідання президії Львівської обласної ради.

У вівторок, 18 вересня, обласні депутати зберуться на XVII чергову сесію. Загалом у порядку денному – 41 питання. Найголовнішими серед них є зміни до показників бюджету Львівщини, а також до перспективних планів Жидачівського, Стрийського, Дрогобицького і Сколівського районів.

Зокрема у Жидачівському районі планували створити 5 об'єднаних громад. Наразі там уже діють три об'єднані територіальні громади, причому остання зі створених – Ходорівська – є однією із найбільших в Україні.

Також, на сесії розглянуть питання про перейменування села Мазарня-Каранська Кам'янка-Бузького району, яке увійшло до Добротвірської територіальної громади.

Окрім цього, депутати планують проголосити 2019 рік Роком Богдана-Ігоря Антонича та Роком Блаженного Священномученика Климентія Казимира Шептицького й подати пропозиції щодо відновлення присудження літературної премії імені Богдана-Ігоря Антонича "Привітання життя".

Додамо, що на сесію також планують розглянути питання про заборону російськомовного культурного продукту на території Львівської області та внести зміни до рішення про використання прапора національно-визваольної боротьби українського народу на території області.

Нагадаємо, що станом на сьогодні, червоно-чорний прапор на Львівщині вивішуватимуть 12 разів на рік.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.