Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львівський палац мистецтв

П'ятниця, 7 вересня 2018, 14:00

Керівництво Львівського палацу мистецтв звинуватили у розтраті 800 тисяч гривень

Львівський палац мистецтв

Аудитори виявили в Львівському палаці мистецтв фінансові порушення на понад 1,9 млн грн та розтрату 800 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Держаудитслужби.

Держаудитслужба провела ревізію діяльності КЗ ЛОР Культурно-мистецький центр "Львівський палац мистецтв" за 1 січня 2014 року до 30 червня 2018 року та виявила фінансові порушення, що призвели до втрат на 820,2 тис грн, а також неефективні фінансові операції на 1,9 млн грн.

Зокрема, було непродуктивно витрачено 1,3 млн грн, за які у 2015-2016 роках керівництво закладу придбало матеріали та обладнання для влаштування в будинку котельні на твердому паливі, однак котельню так і не ввели у дію і потреба у ній відпала.

Крім цього, Львівський палац мистецтв здавав в оренду вільні приміщення для проведення культурно-мистецьких заходів за ціною, меншою від розміру витрат на їх проведення. Відтак, було втрачено додатково отримати 597,1 тис грн. А обов’язкову частку орендної плати заклад не перераховував до обласного бюджету, що призвело до недоотримання обласним бюджетом 501,1 тис грн.

Також аудитори виявили зайву виплату зарплати працівникам у 2014 році на 123 тис грн.

Нагадаємо, у квітні Держаудитслужба розпочала перевірку фінансово-господарської діяльності Львівської національної галереї мистецтв імені Б.Г.Возницького.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.