Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

швидка допомога

Вівторок, 11 вересня 2018, 14:32

У 2019 році в Україні змінять систему "швидкої допомоги"

швидка допомога

У першу чергу планують переоснастити автівки "швидкої" і змінити диспетчерську службу.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявив сьогодні прем'єр-міністр Володимир Гройсман, у 2019 році в Україні реформують систему "швидкої допомоги".

"Ми плануємо в наступному році віддати пріоритет екстреної медицини: технічного переоснащення, підвищення зарплат працівників. Візьмемо базові галузі і з них почнемо перенавчати людей. Безумовно, будемо технічно переоснащувати автомобілі", – зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, планують реорганізувати диспетчерську службу в Україні, оснастити авто бригад "швидкої" електрокардіографами з телеметричними пристроями, а також створити на базі диспетчерської служби "Центр телемедицини".

"Медики можуть зробити ЕКГ пацієнта прямо на місці виклику, відправити його за допомогою 3G в цей центр і відразу ж, в режимі "онлайн" отримати консультацію і діагноз від висококваліфікованого лікаря", – додав Володимир Гройсман.

Нагадаємо, у рамках медичної реформи, в Україні запустили єдиний реєстр медичних оглядів. Додамо, з 1 квітня в Україні розпочалася національна кампанія з вибору сімейного лікаря. 

Раніше Міністерство охорони здоров'я оприлюднило покрокову інструкцію з вибору сімейного лікаря, а також затвердило порядок надання первинної медичної допомоги, який регламентує роботу терапевтів, педіатрів та сімейних лікарів, дає чіткий перелік послуг закладів надання первинної медичної допомоги.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.