Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

працевлаштування на Львівщині

П'ятниця, 14 вересня 2018, 14:43

З початку року на Львівщині працевлаштували більше 400 іноземців

працевлаштування на Львівщині

Більшість з них є громадянами Туреччини і Польщі.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, у січні-серпні цього року у області офіційно працевлаштовано 425 жителів 46-ти країн світу.

"Через вливання іноземного капіталу на Львівщині помітна тенденція до зростання чисельності громадян – жителів інших держав, котрі займаються трудовою діяльністю на місцевих підприємствах. У 2015 році обласний центр зайнятості видав чи продовжив термін дії 273 дозволів на працю для іноземних громадян, у 2016 році – 401, у 2017 році – 548", – наголосив Василь Барилюк.

За його словами, найбільше дозволів на працевлаштування видали громадянам Туреччини (82), Польщі (62), Таїланду (24), Азербайджану (22). 30% з них працюють на виробництві, 25% – у будівельній індустрії, 20% – у сільському господарстві, 10% у сфері обслуговування та надання послуг.

Зазначимо, майже 70% з усіх зареєстрованих вільних місць праці області знаходяться у Львові. На початок травня цього року на обліку в обласному центрі зайнятості перебувало більше 24 тисяч безробітних.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.