Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

підручники

1news.com.ua

Середа, 12 вересня 2018, 13:55

В Україні планують провести відбір нових підручників

підручники

До конкурсу будуть допускатися лише повні оригінал-макети підручників.

Про це повідомляє прес-служба Кабінету Міністрів України.

У 2018-2019 навчальному році в Україні планується проведення відборів підручників для 2, 6 та 11 класів. 

"Зараз ми готуємо суттєві зміни в процедуру експертизи підручників для шкіл. Однією з них буде те, що учасники повинні будуть надавати нам на конкурс оригінал-макет всього підручника – від першої до останньої сторінки, разом з проектом обкладинки", – заявила міністерка освіти і науки Лілія Гриневич.

Після того як будуть внесені зміни до Положень, будуть оголошені конкурси. Відбір підручників для 2 та 6 класів триватиме до 11 грудня, а для 11 класу – до 18 грудня.

Передбачається, що для 2 класу друкуватиметься 27 назв підручників, а для 11 – одразу 71 назва. Для 6 класу наразі планується друк 9 назв – з всесвітньої історії, інформатики та української мови для шкіл національних меншин. Інші підручники для 6 класу друкуватимуться за наявності відповідного державного фінансування

Нагадаємо, що в Україні змінять процедуру закупівлі шкільних підручників. Реорганізація передбачатиме зміну структури та повноважень Інституту модернізації змісту освіти – передачу експертизи підручників іншій установі, а також оновлення штату працівників ІМЗО.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.