Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

судова справа

Середа, 12 вересня 2018, 16:32

Конституційний суд розглядає закон щодо обов'язкового декларування активістів ГО

судова справа

Закон про е-декларування громадських активістів можуть визнати неконституційним.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Як заявила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, Конституційний суд відкрив провадження щодо оскарження закону щодо електронного декларування громадських активістів, які виствітлюють боротьбу з корупцією.

"Я вважаю, що оскаржувані норми закону "Про запобігання корупції", за які Верховна Рада проголосувала ще у березні, не відповідають Закону. Вони встановлюють додаткові обмеження дискримінаційного характеру, порушують право людей на особисте і сімейне життя, принцип рівності громадян та багато інших основоположних засад", – наголосила Людмила Денісова.

Нагадаємо, цьогоріч у квітні комітет Верховної ради України з питань запобігання і протидії корупції рекомендував ухвалити законопроекти щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

Додамо, у квітні Міністерство фінансів розробило законопроект про введення обов'язкового декларування доходів для українців, які за рік заробляють 50 млн грн і більше.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.