На Львівщині найбільше безробітних серед людей з вищою освітою

вівторок, 18 вересня 2018 р. о 13:40
На Львівщині найбільше безробітних серед людей з вищою освітою
працевлаштування

У області із 13 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних більше 60% – люди з вищою освітою.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, у січні-серпні цього року фірми і компанії Львівщини задекларували 49,1 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, а послугами служби зайнятості у цей період скористалися 35 тисяч безробітних.

"На початку вересня цього року база вакансій обласної служби зайнятості складалася із 9731 пропозиції працевлаштування, із них 67,3% були для робітників, 23,7% – для службовців, 9% – для тих, хто не має професії та спеціальної підготовки. У 45% вакансій – зарплата до 5 тис грн, винагорода від 5 до 8 тис грн значилася у 40%, а 15% становили варіанти працевлаштування із заробітком, вищим за 8 тис грн", – наголосив Василь Барилюк.

За його словами, станом на 1 вересня в області нараховувалося 13,8 тисяч безробітних, із них майже 62% із вищою освітою, а з початку року центру зайнятості вдалося працевлаштувати 30,8 тисяч мешканців області.

Нагадаємо, з початку року на Львівщині працевлаштували більше 400 іноземців.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024