Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Климентій Шептицький

radiosvoboda.org

Вівторок, 18 вересня 2018, 16:37

Наступний рік на Львівщині присвятять Антоничу і Шептицькому

Климентій Шептицький

В області відбуватимуться заходи присвячені письменнику Богдану-Ігорю Антоничу і релігійному та громадському діячу Климентію Шептицькому.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Із нагоди відзначення у 2019 році 150-річчя з дня народження Блаженного Священномученика Климентія Казимира Шептицького – видатного українського громадського і церковного діяча, архімандрита монахів Студійського уставу, облрада проголосила на Львівщині 2019 рік Роком Блаженного Священномученика Климентія Казимира Шептицького. Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА напрацює план заходів із відзначення Року Блаженного Священномученика Климентія Казимира Шептицького.

Також із нагоди відзначення у 2019 році 110-річчя з дня народження видатного українського письменника, перекладача, літературознавця Богдана-Ігоря Антонича Львівська обласна рада проголосила на Львівщині 2019 рік Роком Богдана-Ігоря Антонича. Відтак буде напрацьовано план заходів із відзначення Року Богдана-Ігоря Антонича на Львівщині. Крім того, розглянуть пропозицію щодо відновлення присудження літературної премії імені Богдана-Ігоря Антонича "Привітання життя".

Додамо, восени 2016 року на вулиці Городоцькій у Львові відкрили пам'ятник Богдану-Ігорю Антоничу. А у грудні 2016 року Музею народної архітектури та побуту у Львові присвоїли  ім'я Климентія Шептицького.

2018 рік на Львівщині був проголошений Роком Просвіти.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.