Львів'яни можуть залишитися без опалення і гарячої води

П'ятниця, 21 вересня 2018, 10:00

Львівська міськрада скерувала листи державним органам влади щодо виплати заборгованості за комунальні послуги.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Львівська міськрада скерувала листа прем’єр-міністру Володимиру Гройсману та в.о. міністра фінансів щодо вирішення ситуації з фінансуванням з держбюджету компенсації пільг на оплату послуг з теплопостачання.

Зокрема, станом на 1 вересня, заборгованість за пільги і субсидії з теплопостачання у місті становить 12 755,3 тис грн, з них для ЛМКП "Львівтеплоенерго" – 9 755,3 тис грн, для ЛКП "Залізничнетеплоенерго" – 3 000 тис грн.

"Фінансування пільг та субсидій у неповному обсязі зумовлює нарощення заборгованості перед підприємствами – надавачами послуг. Зокрема, ПрАт "Львівобленерго" розпочато відключення електричної енергії об’єктів теплозабезпечення. Внаслідок вказаних дій без гарячого водопостачання залишився 71 житловий будинок, Львівська обласна клінічна лікарня, пологовий будинок, будинок дитини та 10 інших закладів освіти та охорони здоров’я", – йдеться у зверненні.

Зазначимо, загалом місто не отримало з держбюджету 45,9 млн грн за надані пільги і субсидії: 14 млн грн – газопостачання, 14 млн грн – теплопостачання, 2 млн грн – водопостачання, 8 млн грн – електроенергія, 6 млн грн – квартплата.

Нагадаємо, вчора "Львівобленерго" знеструмило через заборгованість кілька котелень міста, відтак частина  львів'ян залишилася без гарячої води.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Мітки: комунальні послуги, Львів, Львівобленерго, новини львова, опалювальний сезон, субсидії, теплопостачання