Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Григорій Семенчук

Понеділок, 24 вересня 2018, 12:44

У Львові оцифровують скульптури Пінзеля

Григорій Семенчук

Проект ГО Мистецька Рада "Діалог" отримав державну підтримку на оцифровування спадщини Іоана Георгія Пінзеля.

Про це Варіантам повідомив голова ГО Мистецька Рада "Діалог", координатор проекту "Pinsel_AR" Григорій Семенчук.

Мистецька Рада "Діалог" отримала 1 мільйон 28 тисяч гривень від Українського культурного фонду на реалізацію проекту "Pinsel_AR". За допомогою інноваційних методів фотограметрії, 3D-сканування, віртуальної і доповненої реальності проект має на меті зацікавити якнайширшу аудиторію до ознайомлення, вивчення, осмислення і збереження об'єктів культурного спадщини світового масштабу, а саме скульптур видатного майстра Іоана Георгія Пінзеля.

Проект здійснюється у партнерстві з Львівською національною галереєю мистецтв ім. Бориса Возницького.

"Уже відсканували чотири скульптури. Але на бета-версії сайту, що буде наприкінці листопада, ми оприлюднимо десять цифрових версій скульптур. Окрім сайту в рамках грантового проекту, який підтримав Український культурний фонд, також передбачається створення мобільного додатку. Згодом цифрові копії скульптур стануть надбанням Музею сакральної барокової скульптури Пінзеля. А ми й надалі будемо цим займатися, оскільки наша велика мета – це відсканувати всю спадщину Пінзеля на території України", – зазначив Григорій Семенчук.

Додамо, що на підтримку Українського культурного фонду претендував також проект Львівського національного театру опери і балету ім. Соломії Крушельницької. А львівський театр ляльок оголосив про створення вистави за мотивами роману Юрія Винничука, теж підтриману Українським культурним фондом.

фото: Фб ГО Мистецька Рада "Діалог"

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.