Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

паркування у Львові

Середа, 26 вересня 2018, 16:44

З середини жовтня у Львові запрацюють інспектори з паркування

паркування у Львові

Інспектори штрафуватимуть водіїв за порушення правил зупинки, стоянки та паркування авто.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів з брифінгу щодо створення відділу інспекторів з паркування у Львівській міській раді.

У Львівській міськраді створюють відділ інспекторів управління безпеки міста, які штрафуватимуть водіїв за порушення правил зупинки, стоянки та паркування авто. 

Відділ інспекторів офіційно запрацює із середини жовтня, він складатиметься з 20 осіб, які здійснюватимуть патрулювання міста. Кожному з них нададуть планшет для фотофіксації порушення та портативний пристрій для друку постанов. До того ж, у місті запрацюють 4 евакуатори (зараз задіяні лише 2).

Заробітна плата інспектора становитиме 10 000 грн, а головним критерієм для отримання посади є юридична освіта. 

За словами працівника управління безпеки міста Богдана Мільяра, інспектори виписуватимуть штрафи власнику автомобіля, ідентифікуватимуть його через базу данних реєстрації транспортних засобів. Якщо власник не керує машиною або "передав її через доручення", він повинен оновити інформацію у єдиному державному реєстрі.

Відповідно до нового закону про паркування, до 10 днів порушник сплачує лише 50% штрафу, до 30 днів – увесь штраф. Якщо його не сплатили упродовж 30 днів, постанова передається у виконавчу службу і сума множиться на два. Отримані таким чином кошти перераховуються у бюджет міста.

Також у перспективі інспектори отримають право на евакуацію транспортного засобу, а для того, щоб отримати інформацію про розташування автомобіля на штрафмайданчику, власник-водій повинен зателефонувати за номером 102.

"Акт авакуації повинен бути затверджений Кабінетом міністрів. Львівська міська рада розробила проект постанови, який з підписом львівського міського голови було скеровано до Кабінету міністрів. До прийняття постанови інспектор не матиме права евакуювати транспортний засіб без залучення патрульної поліції. Вартість евакуації також повинна бути прописана в законі" – наголосив Богдан Мільяр.

Нагадаємо, з 27 вересня в Україні набуде чинності закон "Про реформування сфери паркування транспортних засобів", відповідно до якого у Львові створюють відділ інспекторів з паркування.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Автор – Дар'я Шовкопляс

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.