Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Закон про мову

ukranews.com

Середа, 10 жовтня 2012, 15:43

Прокуратура проводить перевірку законності рішення Львівської облради про заборону «мовного» закону

Прокуратура Львівської області звернулася до голови Львівської облради Олега Панькевича з проханням надати робочі матеріали пленарного засідання облради 9 жовтня, на якому була визнана нечинною на території Львівщини дія закону «Про засади державної мовної політики».

Про це повідомила прес-служба Львівської облради.

«Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич отримав вимогу Прокуратури Львівської області про надання стенограми пленарного засідання сесії Львівської обласної ради за 9 жовтня 2012 року, його аудіо запис та результати голосування щодо визнання нечинним на території Львівщини Закону «Про засади державної мовної політики». Як зазначається в листі на адресу голови облради, прокуратура області проводить перевірку законності цього рішення», - йдеться у повідомленні.

Панькевич, зі своєї сторони, пообіцяв передати матеріали прокуратурі лише після того, як він підпише дане рішення.

«Згідно з регламентом обласної ради, голова має підписати рішення впродовж п’ятьох робочих днів після голосування на сесії. «Після набуття чинності рішення «Про внесення змін до рішення обласної ради від 16.03 2012 року №405 «Про затвердження Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012-2014 роки (у новій редакції), Львівська обласна рада зможе надати матеріали щодо його підготовки», - сказано у повідомленні.

9 жовтня депутати Львівської облради визнати нечинним Закон України «Про засади державної мовної політики» на території Львівщини з огляду на його антидержавну сутність та брутальне порушення процедури ухвалення у Верховній Раді України.  Рішення було прийнято як доповнення до Програми розвитку української мови, української культури та історичної свідомості громадян України на території Львівської області на 2012 – 2014 роки (у новій редакції).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.