Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продаж цигарок

Вівторок, 2 жовтня 2018, 10:37

З 2019 року в Україні ціни на тютюнові вироби можуть зрости на 8 гривень

продаж цигарок

Уряд планує підвищити акцизи на цигарки з 1 січня 2019 року.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Уряд вніс до Верховної ради законопроект, в якому пропонує додатково проіндексувати ставки акцизів на 9%, незважаючи на те, що у Податковому кодексі прописане щорічне зростання акцизу на 20% до 2025 року. 

Відтак, з наступного року акцизи на цигарки можуть зрости майже на 31%. У цьому випадку тбютюнові вироби подорожчають в середньому на 7-8 гривень.

"Додаткове підвищення ставки – заплановані 20% плюс індексація на 9% –кумулятивно дають 30,8%, що призведе до ще більшого зростання ціни. Підвищення акцизу на 20% призведе до подорожчання пачки цигарок в середньому на 5 гривень, а 9% – додатково на 2-3 гривні", – розповів керівник групи взаємодії з органами державної влади компанії JTI Україна Андрій Фіта.

Нагадаємо, з 1 січня цього року акциз на тютюнові вироби в Україні зріс майже на 30%. У червні 2017 року уряд схвалив введення електронної системи контролю за обігом алкоголю та тютюну. 

Також уряд планує підвищити акциз на алкоголь з 1 січня 2019 року.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.