Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Парубій

Вівторок, 2 жовтня 2018, 12:08

У випадку провалу Євромайдану планувалось перенести штаб з Києва до Львова, – Парубій

Андрій Парубій

У 2014 році під час Майдану в самооборони був запасний план організувати штаб спротиву у Львові.

Про це повідомляє Українська правда.

Як заявив голова Верховної Ради Андрій Парубій, у 2014 році він був керівником самооборони Євромайдану і тоді в активістів був запасний план із організації спротиву у Львові, якщо не вдасться втримати Майдан.

"Оскільки всі ради і адміністрації Західної України перебували під нашим контролем, ми мали організувати там супротив, у Львові. Коли мене відвезли у лікарню після поранення і газового отруєння ввечері 18-го, мені прийшов сигнал: "Андрію, не вертайся на Майдан, зразу їдь у Львів, організовуй там штаб", – зазначив Андрій Парубій.

За його словами, у майданівців було відчуття, що вони переможуть.

"Ідея про переїзд до Львова була в дуже вузькому колі. І я навіть не знаю, чи достатньо коректно роблю, коли про це говорю. Якби нас тоді давили танками, ми мали б відступати. Але не могли просто розійтися", – додав Андрій Парубій.

Нагадаємо, Андрій Парубій пройшов до Верховної Ради на виборах восени 2014 року у складі політичної партії "Народний фронт". У квітні 2016 року Верховна Рада відправила у відставку уряд Арсенія Яценюка і призначила прем'єр-міністром Володимира Гройсмана, а Андрій Парубій став новим спікером Верховної Ради.

Під час подій на Майдані у січні 2014 року Парубія поранили у руку і ногу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.