Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

дитячий садок

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 2 жовтня 2018, 17:15

Із жовтня дитячі садки в Україні дозволено вбудовувати в житлові будинки

дитячий садок

Земельна ділянка дитсадка має відокремлюватися від території житлового будинку огорожею і зеленими насадженнями. 

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Із 1 жовтня в Україні допускається розміщення дитячих садочків на 1-2 поверсі  і прибудувати їх до глухих торців житлових будинків.

"Наразі відповідно до норм на 1000 жителів має бути забезпечено 38 місць у дитсадках і 135 місць у школах. По факту ж цього немає. Б Цю ситуацію треба вирішувати, як це роблять у Європі. Там проектування вбудованих дитсадків – нормальна практика", – заявив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Згідно з новими ДБН, розміщення дошкільних навчальних закладів дозволено у вигляді:

– вбудованих у 1-2 поверхи житлових будинків приміщень груп короткотривалого (до 4 годин) перебування;

– вбудованих у 1-2 поверхи житлових будинків дошкільних навчальних закладів загального розвитку (ясел, ясел-садків, дитсадків) місткістю до 80 місць;

– вбудовано-прибудованих у 1-2 поверхи житлових будинків дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 120 місць (до 6 груп);

– прибудованих дошкільних навчальних закладів загального розвитку місткістю до 160 місць (до 8 груп) до глухих торців житлових будинків.

При проектуванні таких дитсадків мають обов’язково враховуватися необхідні пожежні вимоги та відповідні норми ДБН щодо житлових будинків. Земельна ділянка такого дитсадка має відокремлюватися від прибудинкової території житлового будинку огорожею і зеленими насадженнями. 

Нагадаємо, що такі зміни до ДБН запропонували внести у квітні 2018 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.