Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Бієнале довіри

Середа, 3 жовтня 2018, 15:55

Друзі Садового проведуть Бієнале довіри лише для своїх

Бієнале довіри

19-21 жовтня у Львові відбуватиметься Бієнале довіри.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні у Львові відбулась презентація першого в світі Бієнале довіри. Триденна подія відбуватиметься 19-21 жовтня, а надалі повторюватиметься кожних два роки. 

"Бієнале довіри у Львові – це перший прецедент у світі – подія такого формату з такою тематикою. Ми пропонуємо починати відбудову довіри з першої усвідомленої конструктивної дискусії на цю тему, із презентації вдалих методик, цікавих випадків та досвідів.  Ми б хотіли, щоб наше суспільство було більш відкритим і схильним довіряти один одному" – заявила програмна директорка Бієнале довіри Євгенія Нестерович.

Основними локаціями стануть Центр Шептицького та LEM Station. 

Одним із головних спікерів Бієнале стане керівник бюро урбаністичних досліджень у Гельсінкі Тімо Кантель, оскільки столиця Фінляндії вже декілька років поспіль займає перше місце у світі за рівнем щастя його жителів і також відоме найвищим рівнем довіри серед населення.

У дискусійній програмі, яка відбуватиметься в Центрі Шептицького виступатимуть: Барт Нотебом, Том Бйорк, Чарльз Лендрі, Стейнар Брин, Олег Кришталь, Світлана Одинець, Олександр ФІльц, Володимир Нємєрцалов, Олеся Шамбур та багато інших.

Свої практики та досвіди побудови довіри презентуватимуть: "Інша освіта", GIZ, "Громада у дії", Вікторія Бутеленко, Тарас Гривул, Андрій Зелінський, УКМЦ, Ukraїner, Тарас Плахтій, Суспільне, "Український тиждень", "Критика" тощо. У Lem Station 20 жовтня триватиме Win-Win Forum – глибока й різнопланова розмова про важливість та відповідальність співпраці приватного і громадського секторів.

Бієнале довіри – спільна ініціатива підприємців, митців, науковців та активістів задля відновлення довіри як соціальної звички. Програму подій укладали з думкою про цілісний досвід гостей Бієнале довіри та різноманіття підходів до розкриття теми, і запросили, поміж іншого, антропологів, нейрофізіологів, філософів, художників, економістів тощо. У серії круглих столів, розмов та майстер-класів практики з різних сфер діяльності поділяться своїм досвідом відбудови довіри, а мистецька програма надасть метафоричного виміру такій непростій темі.

Організатором Бієнале довіри є ГО "Креативне місто", співзасновниками якого були: позаштатний радник міського голови Львова Ілля Кенігштейн та співвласники ТзОВ "Лем Стейшн": відомий львівський ресторатор Марк Зархін і екс-директор ЛКП "Лев" Олег Мацех.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.