Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

вода "Моршинська"

Четвер, 4 жовтня 2018, 13:55

Nestle і Coca-Cola зацікавилися "Моршинською"

вода "Моршинська"

Виробника води "Моршинська", компанію IDS Borjomi, можуть придбати Nestle і Coca-Cola.

Про це повідомляє Економічна првда.

Російський консорціум "Альфа-груп", який придбав в 2013 році контрольну частку в одному з найбільших виробників води IDS Borjomi, готовий продати її швейцарській компанії Nestle.

Також у придбанні IDS Borjomi зацікавлена й компанія Coca-Cola.

Зазначимо, IDS Borjomi – один з найбільших виробників бутильованої води в Євразії. Управляє дев'ятьма заводами в Росії, Україні та Грузії і включає Borjomi, "Святе джерело", "Моршинську".

Структури "Альфа-груп" при купівлі отримали 55,8% IDS Borjomi, у спадкоємців покійного грузинського бізнесмена Бадрі Патаркацишвілі залишилося 37,2%, решта – у міноритаріїв з Грузії і України.

На момент угоди 100% IDS Borjomi оцінювали приблизно в 500 млн доларів, відтак, 55,8% цієї компанії може коштувати близько 280 млн доларів.

Додамо, Nestle – головний світовий виробник продуктів харчування (також виготовляє корм для тварин, косметика та фармацевтичну продукцію). В компанії один з найбільшим річних оборотів – 67, 8 млрд євро.

Coca-Cola – найбільший в світі виробник сиропів, концентратів, безалкогольних напоїв. Одна з найбільших компаній в США. Продає свої товари в понад 200 країнах світу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.