Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

стрийський парк

Четвер, 4 жовтня 2018, 17:40

В Україні вступили в дію нові норми для обмеження забудови парків

стрийський парк

Тепер зелені зони, ліси та парки будуть захищатися "зеленими лініями".

Про це повіжомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Із 1 вересня 2018 року в дію вступили нові державні будівельні норми, які, встановлюють обмеження забудови в зелених, ландшафтних та рекреаційних зонах – "зелені лінії", що сприятимуть збереженню таких територій.

"В нових ДБН введено поняття "зелені лінії" – це захист зелених зон шляхом обмеження розміщення об'єктів на територіях парків, рекреаційних зон, лісів. Тобто органи місцевого самоврядування повинні затвердити та обов₴язково прописати такі лінії разом з іншими лініями обмеження для своїх населених пунктів у генпланах та детальних планах територій", – заявив заступник Міністра регіонального розвитку України Лев Парцхаладзе.

За його словами, застосування ліній обмеження допоможе зберегти українські населені пункти від хаотичної та негармонійної забудови без зелених зон, зробити міський простір безпечним та комфортним для людей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.